2019. június 17., hétfő

nyári bakancslista (de bakancsban nem lehet gördeszkázni)


Szervusz, Drága Olvasóm!

Tudom, szörnyű régen jelentkeztem, de az elmúlt egy-két hétben történt két dolog.
  1. Megismertem a Bolond Kalapost, aki mintha a tükörképem lenne,
  2. és elolvastam az ikrem új blogposztját, ami arra sarkallt, hogy összeírjam és megosszam veled, mi mindent terveztünk csinálni a nyáron.
Pécs egy részét már bejártuk, hol gyalog, hol gördeszkával, voltunk Vans cipőt turkálni (nem kaptunk), meg voltunk hegyoldalban és árokban, de annyi hely van még itt (meg máshol), ahová el kell jutnunk együtt, hogy lista nélkül képtelenség ezeket észben tartani.
  Úgyhogy ezt a listát most idemásolom, aztán ha van tipped, tudod, hol találsz.

Helyek

Tüskésréti tó
Ide még futni jártam anno édesapámmal, de akár gördeszkával is ki lehetne nézni egyszer (mondjuk este, amikor a sportolók már hazamentek). A hegyoldalból szúrta ki múltkor a Kalapos, és kiderült, hogy még nem járt a tónál, tehát oda el kell jutnunk egyszer.

Fura szobor az erdőben
Ezt is a hegyről láttuk, valami emlékmű, és Gáborbától azt is megtudtam, hogy a közelében van egy Sára-pihenő nevű hely, azt muszáj lesz megkeresnem.

Égerölgy
Kistó, kisház, tábortűz, történetek. Csak a szokásos.

Dömörkapu és környéke
Tájfutó korom óta nem jártam arrafelé, vagy csak nagyon ritkán, be kéne már járni a sípálya-Kisrét-Flóra pihenő kört, és az erdőben mégiscsak távolabb vagyunk a civilizációtól, mint általában.


Orfűi tavak, kilátó
Pancsizni meg nézelődni meg zacskós levest enni a nyaralóban. Csak a szokásos, ismét.

Zsongorkő
Szeretem azt hinni, hogy már egyedül is eltalálnék odáig, Gáborbával annyiszor végigjártuk már a Kéktúrának azt a szakaszát. Ez egy félnapos program lesz, de megéri, Zsongorkőről is gyönyörű a kilátás.

Road trip
Csak úgy autózni valamerre, mert eldöntöttem, hogy másodszorra átmegyek azon a fránya forgalmi vizsgán. A többit a véletlenre bízzuk.

Balatoni és Duna-parti helyek
Ezek a Bolond Kalapos felségterületéhez tartoznak, így róluk nem tudok mit mondani. Kíváncsian várom, arrafelé járhatók-e az utak gördeszkával.

Tevékenységek

Éjszakai graffitis-gördeszkás trip
Ilyeneket már csináltam párszor, vannak is műveim a városban, de muszáj létrehoznunk valami közös, előre megtervezett, nagyszabású, színes kihágást is. Ő tervez, én majd kihágok. Munkamegosztás.

Kávézás
Egyszer már kaptam tőle egy életmentő instant kávét, de egy Pécsi Kávéban lattézgatós találkát is be kell iktatnunk a nyárba, mert rövid ismeretségünkből eddig ez kimaradt.

Befejezni a csápjait
Bolond Kalapos kezdő raszta. Valószínűleg rám hárul majd a nemes feladat, hogy a hajának még szőkén kunkorodó szálaiból csálé csápokat csináljak. Gyakorlásképpen újracsináltam a saját rasztámat, aki ezúttal nevet is kapott. Igen, a Bolond Kalaposról neveztem el.

Elmenni valami koncertre
Ha együtt állnak a csillagok, és a Hollywood Undead elfogadja a meghívást, lesz lehetőségünk a világ legkirályabb koncertjei közül megnézni egyet, de ha nem is, ősztől biztos jönnek a kedvenceink a Pécsi Estbe, és akkor erre is lesz alkalom.

Filmet nézni
Erre külön lista van, de ez már egy másik történet.

Megyek vissza a tételeim közé, aztán levizsgázom, aztán elugrom Sopronba egy Parov Stelar koncertre az öreg Márkóval, aztán majd beszámolok arról, hogy mi mindent sikerült belezsúfolni a nyárba és 150 kilométerbe, ami a hétköznapi programokat chatelésre fogja redukálni.
  Öncélú listám megírása és kidekorálása után már csak a hidegháborús konfliktusok kidolgozása van vissza az estémből, de legalább az hideg, ha már az időjárás globális felmelegedéseset játszik.
  No legjobbakat, Drága Olvasóm, hamarosan jelentkezem, addig itt egy dalocska.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése