2016. november 3., csütörtök

tanulság

Szeretnék kénes kigőzölgésekbe burkolózva rózsaszínben látni a világot. Vagy gólyalábra állni, és a
felhők fölött járni, de legalábbis a föld fölött három méterrel. Csak szeretnék kicsit elrugaszkodni a valóságtól, mert itt bármelyik pillanatban lelőhetnek egy láthatatlan tankkal.
Tanulság?
Nem szabad hagyni, hogy a tankok bebújjanak a bokrokba. Olyankor roppant veszélyesek.
De ha óvatlan voltál, és a láthatatlan tankok már bebújtak a bokrokba, és még kidöntött fákkal is körülvették magukat, hogy biztos ne lásd őket, akkor messze el kell kerülni a kidőlt fával körülvett bokrokat. Akkor biztos nem esik bántódásod.
Most éppen arra gondolok, hogy nekem már úgyis mindegy, ezért egy játékpisztollyal a kezemben megközelítek egy bokrot. Jó, még nem lőttek le, kiváló, sietősen osonok tovább. Már csak egy méter, már csak fél, már csak húsz centi…
Lábon lőttek! Megsérült a kislábujjam, dől belőle a sötétzöld vér, de nem fáj. Kicsit csíp ott, ahol hozzáér a zoknim chilipaprikamintája, de amúgy semmiség. Kihasználom, amíg a bokorban bujdosó tank újratölt, koszinuszalfával kiszámolom a szöget, gondosan célzok, és meglövöm a tankot. Füstöt okád, fájdalmasan felvisít, majd köddé válik. Remek, így már gondtalanul letörhetem a bokor és a kidőlt fa legszebb ágait, hogy gólyalábakat faragjak belőlük Bear Grylls-bicskával, és kénmezők után kutatva odébbálljak. Úgy értem, tankmentes övezetbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése