2017. október 27., péntek

kísérteties könyves kihívás | pumpkin-parádé #3

Üdv, Drága Olvasó!
Továbbra is kínoz ugyan az olvasási válság, de kávéval, teával, jó könyvekkel és cikkírással kúrálgatom magam, egyre eredményesebben.
  Talán újabb pont lehet a gyógymódok listáján, ha egy innen-onnan összelopott book taget írok a halloweeni bejegyzéssorozatom harmadik részeként, és talán könyvkedvelő Olvasóimnak is tudok valami újat mondani.

1. Mi a kedvenc horror/thriller könyved?
  Nem tudom, hogy ezt a kérdést úgy kell-e értelmezni, hogy mitől fostam be legjobban, de ha igen, akkor elég nehéz a választás a Madarak a dobozban, A Hármak és az Állattemető között. Az előző kettőnek inkább az utóhatása volt durva, ezért ebből a szempontból King bácsi nyer, de úgy általánosan Sarah Lotz regényét választanám.
  Ez az elvetemült írónő összesen 51 szemszögből írja meg a könyvet (igen, megszámoltam), egyaránt dolgozik tudományos kutatások futurisztikus eredményeivel és a japán hiedelemvilág motívumaival, és nem riad vissza a legmocskosabb halálnemek riasztóan precíz ábrázolásától sem.

2. Melyik volt a legijesztőbb jelenet, amit egy könyvben olvastál?
  Az Állattemető filmváltozatából, a Kedvencek temetőjéből (fuck yeah, fordítás) kimaradt az egyetlen olyan leírás ábrázolása, aminek az olvasása tényleg megrémisztett. Ez a jelenet az, amikor Louis viszi fel a hegyre a halott kisfiút, és "érzi, hogy meglegyinti a wendigo szele". Jó, tudom, ezt tényleg nem lehet filmen ábrázolni, de jaaaj, azóta is reszketek, ha ez a rohadt wendigo (ami persze nem is létezik) eszembe jut.

Pervinka
3. Beöltöznél Halloween alkalmából valamilyen könyvszereplőnek?
  Nagyon basic lenne Hermione Grangert vagy Katniss Everdeent mondani, igaz?
  Nyugi, ennél azért eredetibb vagyok, de csak egy egész kicsit. Ha fiú lennék, természetesen L-nek vagy a kis hercegnek öltöznék, a kromoszómám miatt viszont Amane Misa (Death Note), vagy Pervinka Periwinkle (Fairy Oak) bőrébe bújnék szívesen.

4. Minek öltözne be a kedvenc karaktered Halloweenkor?
  L semminek, a kis herceg kígyó lenne vagy sárkány, Jem Finch (Ne bántsátok a feketerigót!) pedig Hasfelmetsző Jack.

5. Melyik a kedvenc horror-/thriller típusod?
  Ehhez sajnos egy kicsit hiányos a műveltségem, de az biztos, hogy az elcsépelt démonos dolgokat nem szeretem. A pszichothrillerek nagyon ki tudnak akasztani, szóval gondolom, hogy az.

6. Ha a könyvek olyan olcsóak lennének, mint a cukorkák, mit adnál a gyerekeknek?
  Ha a könyvek olyan olcsóak lennének, mint a cukorkák, jól bevásárolnék belőlük, és mindet megtartanám magamnak.
  Na jó, mindenki megkapná a Ne bántsátok a feketerigót! című alapművet, az értelmesebbek pedig választhatnának a Pinky, a Gépnarancs, a Holtverseny és a Semmi közül, aszerint, hogy melyik irányból szeretnének pofont a halloweenre sminkelt pofikájukra.

7. Mit olvasol Halloweenkor?
  Sajnos kötelezőkkel szenvedek, de nekiálltam a Gyilkos molekulák című könyvnek, és E. A. Poe és Csáth Géza is az éjjeliszekrényen várja a sorát pár novellával. Mellettük ott csücsül már Stephen King Tortúrája is, de kevés az idő, drága a kávé, és valamikor AHS-t és GoT-ot is kell nézni...

8. Milyen versek jutnak eszedbe a Halloweenről?
  Poe mester minden mennyiségben, főleg az örök klasszikus, A holló. Ezen kívül tartok egy Tim Burton-kötetet is a polcomon (a Karácsonyi lidércnyomás mellett), ami inkább beteges, mint ijesztő, de Burton már csak ilyen...

by Tim Burton
9. Melyik az a könyv, ami nélkül nincs Halloween?
  Bár sem a könyv, sem a belőle készült film nem tartozik a legnagyobb kedvenceim közé, a Karácsonyi lidércnyomás szerves része a sütőtökös ünnepnek. Jut eszembe, van ennek egy testvére, A halott menyasszony, az sokkal nagyobb poén...
  És igen, nagyon standard, de egyszerűen muszáj... az örök klasszikus Harry Potter.

10. Mik szerepelnek a horror/thriller várólistádon?
  Gillian Flynn: Éles tárgyak, Stephen King: Tortúra, Justin Cronin: A szabadulás, Richard Godwin: A romlás labirintusa.

Na jó, én most elmegyek bennalvós-szabadulószobás iskolai programra, aztán Lengyelországba - de ne aggódjatok, befejezem ezt a posztsorozatot.

Ti ajánlanátok valami kísértetieset, Mélyen Tisztelt Olvasóim? 

/spoiler alert/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése